CRCAS008Gestionarea resurselor

Asta Powerproject permite alocarea resurselor si grupurilor de resurse corespunzatoare fiecarei activitati. Datorita functionalitatii de tip drag and drop, asocierea resurselor cu activitatile din plan este mult simplificata.

 

CRCAS0025 Biblioteca de resurse umane

Resursele alocate pot fi afisate atat in tabelul cu activitati cat si in cadrul graficului.

CRCAS00551Vizibilitatea excelenta a resurselor alocate in proiect

Histogramele ofera vizibilitate completa a resurselor alocate in proiect si scot in evidenta cazurile de supra-alocare sau cele de alocari deficitare. Ca rezultat, cu ajutorul histogramelor se poate observa cine si ce face, unde si cand precum si durata fiecarei activitati. Daca o resursa este excesiv utilizata, se pot identifica usor activitatile responsabile.

CRCAS006Exemplu de supra-alocare a resurselor

Odata cu generarea histogramelor, spatiul de lucru din program este divizat astfel incat atat histogramele cat si graficul de bare sa fie vizibile simultan. Datorita acestui fapt, se poate urmari evolutia in timp a consumului de resurse, pe parcursul diferitelor faze ale proiectului.

Asta Powerproject ofera o privire de ansamblu asupra resurselor atat la nivel de proiect dar si la nivel de program sau portofoliu de proiecte pentru organizatiile mari. In consecinta, este usor de urmarit gradul de disponibilitate al resurselor pentru toate proiectele in lucru sau daca numarul de proiecte in lucru poate sustine activitatea tuturor resurselor de care dispune organizatia.

CRCAS007Histograma care reprezinta disponibilitatea si nivelul de utilizare al unei resurse
CRCAS008Histograma reprezentand nivelul de alocare, cererea de alocare, posibile cereri de alocare si disponibilitatea unei resurse

Asta Powerproject avertizeaza in situatia in care se incearca alocarea unei resurse indisponibile. De asemenea sistemul va sugera o alta resursa disponibila din acelasi grup de resurse sau avand aceleasi abilitati de a satisface cererea.

Interogarea bibliotecii de resurse

Functia de interogare si cautare in bibloteca de resurse permanente in functie de un criteriu de cautare stabilit de utilizator (studii, locatie, disponibilitate) permit identificarea rapida a persoanei necesare pentru derularea unei activitati Odata ce sunt identificate toate optiunile posibile, acestea se pot filtra dupa procentul de compatibilitate cu criteriul de cautare introdus.

CRCAS009Utilizarea functiei de cautare in biblioteca de resurse permanente


Optimizarea resurselor

Asta Powerproject ofera functia de optimizare a resurselor care va opera asupra nivelului de utilizare si alocare a resurselor in baza unor parametrii selectabili de catre utilizator.

CRCAS010 

Aceasta functie este conceputa pentru obtinerea unui nivel constant si echilibrat de consum al resurselor de-a lungul intregului proiect, prin identificarea si nivelarea maximelor de alocare. Optimizarea este obtinuta prin utilizarea unor tehnici precum modificarea momentului de start pentru unele activitati, a momentului la care o resursa este alocata unei activitati, intreruperea unor activitati sau cresterea intervalului de timp disponibil pentru diferite activitati, cu scopul de a reduce nivelul de alocare a resurselor atunci cand este necesar.

Flexibilitatea Asta Powerproject permite optimizarea resurselor pe toata durata unui proiect sau doar pe anumite intervale de timp. Invariabil, optimizarea resurselor va conduce la intarzieri in finalizarea proiectelor. Cu ajutorul Asta Powerproject exista optiunea de a evita asemenea intarzieri cu pretul acceptarii unor maxime de alocare pe parcursul proiectului respectiv.

Calculul necesar planificat vs necesar actual

Capacitatea de a calcula impactul unei modificari in proiect este unul din principalele avantaje in utilizarea unui sistem integrat de gestionare a proiectelor si resurselor precum Asta Powerproject.

Intrucat proiectele sunt supuse modificarilor ca scop, interval de timp sau resurse utilizate, necesitatea de a avea un sistem care sa puna in evidenta posibile conflicte si sa evalueze scenariile alternative poate fi un argument considerabil pentru planificatori. Cu ajutorul versiunilor baseline nelimitate folosite de Asta Powerproject se pot realiza comparatii intre necesarul de resurse planificat si necesarul actual. Variantele baseline create de Asta Powerproject contin copii integrale ale informatiilor din proiect precum activitati, conexiuni, alocari de resurse, biblioteci si histograme.

CRCAS012Comparatii intre efortul actual si cel planificat

Pe masura ce un proiect progreseaza se poate usor obtine comparatia intre necesarul de resurse planificat si cel real la orice nivel al proiectului sau al programului de proiecte. Aceasta comparatie poate fi afisata in histograme iar in cazul proiectelor aflate in derulare se pot evalua resursele necesare pentru a respecta termenele de finalizare cerute.

Raportari

Asta Powerproject poate genera rapoarte asupra progresului, costurilor, resurselor alocate si multe alte teme legate de proiect.

Rapoartele pot fi prezentate in diferite formate precum tabele, histograme sau centralizatoare.

Rapoartele pot fi accesate prin web sau retea dar si exportate catre alte aplicatii. Functia de ierarhizare a rapoartelor va permite sa selectati o persoana si sa obtineti o lista a activitatilor de proiect in care este implicata.

Datorita acestor capacitati de organizare si de raportare Asta Powerproject poate asista orice utilizator implicat in gestionarea resurselor de orice tip asociate unui proiect.

Solicitare clarificari si comentarii

Introduceti solicitarea Dumneavoastra.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii clarificărilor solicitate și a comentariilori. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Contact Us

www.cadexpert.eu

www.cadexpert.ro

CADexpert NET

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile