Notă: Dacă aveți un firewall între serverul (urile) de licență și calculatoarele client, trebuie să deschideți câteva porturi TCP/IP pe server pentru a comunica.
Deschideți portul 2080 pentru adskflex și deschideți porturile 27000 până la 27009 pentru lmgrd.

După ce ați planificat rețeaua, ați instalat Network License Manager (NLM) și ați obținut fișierul de licență de rețea (fisierul .lic), atunci trebuie să finalizați următoarele operatii pentru a configura serverul (urile) de licență pentru a începe să utilizati licențele Autodesk:

 1. Crearea unui fișier de tip jurnal de depanare (DEBUG LOG)
 2. Configurarea serverului dvs. de licență
 3. Pornirea serverului dvs. de licență
 4. Confirmarea ca serverului dvs. de licență porneste corect

Crearea unui fisier DEBUG LOG

Fișierele DEBUG LOG vor conține informații despre modul în care rulează Managerul de licențe de rețea. Veți dori să verificați fișierele jurnal dacă aveți probleme la emiterea de licențe sau la conectarea la serverul (urile) de licență.

Pentru a crea un fișier DEBUG LOG:

1. Creați un nou folder numit Logs, unde veți salva fișierele jurnal. Se recomandă să salvați acest director în folderul C:\Autodesk\Network License Manager.

nlm config 01

2. Utilizați Notepad pentru a crea un nou fișier text numit debug.log și copiați acest fișier în folderul Logs. Numele fișierului trebuie să se încheie cu extensia .log.

nlm config 02

Configurarea serverului dvs. de licență

Utilizați LMTOOLS Utility pentru a configura serverul de licență astfel încât acesta să poată începe să gestioneze licențele pentru produsele Autodesk.

Pentru a configura serverul de licență:

1. Copiați fișierul de licență de rețea (fisierul .lic) în folderul de instalare NLM (directorul implicit este C:\Autodesk\Network License Manager).

2. Lansați utilitarul LMTOOLS utilizând una din următoarele metode:

 • Start > All Programs > Autodesk > Network License Manager > LMTOOLS Utility
 • Lansati pictograma LMTOOLS Utility de pe desktop (daca ati creat una)
 • Faceți dublu click pe fișierul lmtools.exe din folderul unde a fost instalat (directorul implicit este C:\Autodesk\Network License Manager):

nlm config 03

3. Selectați tab-ul Service/License File, selectați opțiunea Configuration using Services (Configurare utilizând servicii), apoi bifați optiunea LMTOOLS ignores license file path environment variables (ignoră variabilele de mediu din calea fișierului de licență).

nlm config 04

4. Selectați tab-ul Config Services. În caseta corespunzatoare campului Service Name (Nume serviciu), creați un nou nume de serviciu care va gestiona licențele dvs. Autodesk. Numele prestabilit al serviciului este FLEXlm Service 1, dar trebuie să denumiți serviciul astfel incat sa contina cuvantul Autodesk în nume. Acesta va fi mai ușor de recunoscut în viitor dacă aveti de rezolvat probleme cu serviciile de Windows.

nlm config 05

Notă: Trebuie să aveți un singur serviciu pentru toate produsele Autodesk. Nu separați produsele Autodesk în mai multe servicii. Dacă aveți mai mult de un furnizor de software care utilizează FLEXlm pentru gestionarea licențelor, această listă “derulantă” poate avea mai multe opțiuni. Pentru informații despre utilizarea tehnologiei de gestionare a licențelor FLEXlm pentru administrarea licențelor pentru mai mulți furnizori, consultați Combining Autodesk products with non-Autodesk products already using FLEXnet.

5. Specificați următoarele trei căi în tabul Config Services:

 • Path to the lmgrd.exe file: (Calea către fișierul lmgrd.exe) Faceți click pe butonul Browse (Răsfoire), selectați fișierul corespunzător găsit în folderul Network License Manager și apoi faceți clic pe butonul Open (Deschidere).

nlm config 06

 • Path to the License File: (Calea către fișierul de licență) Faceți click pe butonul Browse, selectați fișierul de licență pe care l-ați obținut de la Autodesk și apoi faceți clic pe butonul Open.

nlm config 07

 • Path to the Debug Log File: (Calea către fișierul DEBUG LOG) Faceți clic pe butonul Browse, selectați fișierul DEBUG LOG creat anterior și apoi faceți clic pe butonul Open.

nlm config 08

6. Bifați caseta Use Services (Utilizează serviciile) și apoi bifați caseta Start server at Power Up când apare activ în tabul Config Services. Acest lucru va asigură că serverul de licență va porni automat dacă serverul a fost repornit din anumite motive, cum ar fi o întrerupere a alimentării sau o întreținere.

nlm config 09

Notă: Trebuie să bifați mai întâi Use Services înainte de a putea bifa Start Server at Power Up.

7. Faceți click pe Save Services (Salvare servicii) și Yes când apare ecranul de confirmare.

nlm config 10

Pornirea serverului dvs. de licență

Porniți serverul de licență folosind LMTOOLS Utility, urmând pașii de mai jos:

 1. Faceți clic pe tabul Start/Stop/Reread.
 2. Asigurați-vă că server name (numele de server) este corect si evidențiat (aprins) și apoi faceți click pe Start Server (pornire server).
 3. Serverul de licență va începe de obicei în 30 de secunde; veți ști că a început după ce se spune "Server Start Succesful" în caseta de dialog LMTOOLS din partea de jos a ecranului.

nlm config 11

Confirmarea ca serverului dvs. de licență lucreaza corect

Pentru a confirma că serverul de licențe a fost configurat corect și se ruleaza, faceți click pe tabul Server Status (Stare server) și apoi faceți click pe Perform Status Enquiry (Efectuați verificare privind starea) din LMTOOLS Utility.

nlm config 12

Verificarea poate dura câteva secunde și va afișa mai multe informații în fereastra de stare. Derulați în jos pentru a verifica următoarele două linii de informații:

 • YourServerName : license server UP (MASTER) v11.13.1 - această linie vă spune că serverul de licențe este în funcțiune și că rulează ultima versiune.
 • Adskflex: UP v11.13.1 - această linie vă informează că serverul de licență a citit cu succes fișierul de licență, nu a găsit erori și a început să ruleze serviciul.

nlm config 13

Dacă nu vedeți aceste două linii, serverul de licență nu a fost pornit corect. Verificați dacă ați respectat în mod corect pașii de mai sus, precum și pașii pentru generarea unui fișier de licență.

Solicitare clarificari si comentarii

Introduceti solicitarea Dumneavoastra.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii clarificărilor solicitate și a comentariilori. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Contact Us

+40 311 050360

office@cadexpert.eu

+40 737 015552

www.cadexpert.eu

www.cadconsulting.eu

CADexpert NET

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile