INVENTOR 2023 300Inventor este o aplicatie de modelare parametrica, ceea ce in esenta inseamna ca geometria este controlata cu ajutorul dimensiunilor (parametrii). Valorile acestor parametrii pot fi introduse de utilizator, pot proveni dintr-un tabel (spreadsheet Excel) sau sa rezulte din ecuatii fixe ce implica alti parametrii.

Se pot defini ecuatii si relatii intre parametrii, proprietati, atribute, caracteristici sau intre componente, astfel incat intregul model sa fie tinut sub control.

Definirea relatiilor dintre obiecte permite modificarea completa, corecta si automata a intregului model doar prin simpla modificare a valorii unui parametru.

Cand se folosesc si reguli pentru a defini ce valori pot lua parametrii, se obtin adevarate configuratoare automatizate pentru piesele de mobilier si variantele lor posibile.

Inventor permite mai multe tehnici de lucru (Bottom Up, Top Down, Skeletal sau Multi-Body), inclusiv modelarea in baza obiectelor provenite dintr-un alt proiect anterior. Indiferent de metoda, proiectul porneste de la componente (part-uri) intre care se vor stabili ulterior relatii (constrangeri sau joint-uri) pentru ca in final ansamblurile sa fie generate automat.

In afara informatiei grafice, pentru procesul de fabricatie sunt necesare si liste de cantitati, specificatii pentru componente, ansambluri, necesar de materiale. Inventor genereaza BOM-uri in care informatia este copiata din model, procesata in mod flexibil si prezentata in forma stabilita de utilizator.

inventor mob 001

Plansele de executie, care reprezinta pasul final pentru orice proiect de mobilier au vederi generate automat atat pentru part-uri cat si pentru ansambluri. Stilurile de cotare, formatul extrasului de materiale sau al cartusului, simboluri si etichete, sunt prestabilite in template-uri personalizabile.

Ulterior, orice modificare necesara poate fi facuta in part-uri, ansambluri sau in planse si va fi operata automat la nivelul intregului model.

Modelul 3D realizat cu Inventor poate fi si prelucrat in fisiere destinate CNC sau exportat in format 3D Print.

Autodesk Inventor este disponibil ca subscriptie independenta sau in cadrul colectiei PDMC.

 

CITESTE BUTTON BIG

autodesk revit badge 256 0Parte a efortului de a realiza conexiunea intre modelul digital si realitatea fizica, Autodesk ofera acces gratuit utilizatorilor Revit la Epic Games Twinmotion prin integrarea acestuia intr-o aplicatie de tip plug-in: Twinmotion for Autodesk Revit.

simplebim 350Fisierele IFC generate de diverse aplicatii contin adesea obiecte cu geometrie complexa, detalii nu intotdeauna necesare si eventual repetate in model de mai multe ori (proiecte industriale mari de infrastructura energetica, parcuri de panouri fotovoltaice, proiecte de structuri metalice cu destinatie industriala sau chiar cladiri cu fatade detaliate sau proiecte de urbanism). Astfel de fisiere au dimensiuni considerabile si sunt greu de manevrat chiar si pentru simpla vizualizare..

autodesk revit badge 256 0Pana la versiunea Revit 2024, proiectantii de instalatii electrice se bazau doar pe modelare si erau obligati sa astepte pana cand layout-ul exista in Revit ca sa poata sa-si inceapa proiectul.

simplebim 350Fisierele IFC pot fi folosite pentru a extrage cantitati sau pentru a verifica liste de cantitati primite in scopul elaborarii unei oferte de executie.

LandsDesign 001 300 300Lands Design este o aplicatie care ruleaza in mediul AutoCAD si Rhino utila arhitectilor care fac amenajari exterioare, planificare urbanistica, proiecte de mediu, infrastructura verde si sisteme de irigatie. 

 simplebim 350Simplebim de la Datacubist ofera functii de editare a fisierelor IFC pentru a depista si elimina din proiect in mod automat obiecte duplicate, obiecte situate la mare distanta de o cladire si care nu sunt relevante, obiecte care se suprapun precum spatii sau pereti considerati in coliziune, dar si functii ce permit izolarea si pastrarea in interiorul modelului doar a obiectelor considerate necesare pentru o anumita specialitate sau pentru a deservi un anumit scop.

New TILOS Logo 300Trimble TILOS este o aplicatie de planificare si management al proiectelor de infrastructura, bazata pe diagrama timp-distanta.

Totusi in fiecare proiect nou creat in TILOS, se remarca prezenta vederilor de tip Gantt Chart, create implicit in aplicatie. 

BIM ARTICLE 300Realizarea detaliilor de executie pentru proiectele de instalatii MEP implica de cele mai multe ori un efort suplimentar de re-desenare a obiectelor proiectate. 

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile