Simplebim 0 tNecesitatea de a edita fisierele IFC apare din cauza dimensiunilor mari pe care acestea le au, pentru ca se dovedesc a fi greu de manevrat si in multe cazuri lipsite de o structura coerenta.

Informatiile BIM cuprinse in fisiere IFC provin din multiple surse si sunt produse de specialitati diferite, cu aplicatii diferite si moduri diferite de abordare a unui proiect. Adesea contin informatii redundante, nu contin ceea ce ar fi fost util cu adevarat si aduc haos in proiectele de constructii cu nivel ridicat de complexitate.

Pentru a fi utilizabil, un fisier BIM (IFC) trebuie organizat pe o structura logica si simpla, curatat de informatia parazitara si inutila scopului propus si eventual adaugate in el informatiile considerate necesare.

VisualARQ 001 600

Rhino a fost utilizat in proiecte de arhitectura pentru crearea volumelor conceptuale (mai ales cand acestea aveau forme organice, atipice) si analiza diferitelor variante de proiect, iar ulterior acestea erau transferate pentru detaliere si realizarea modelului complet in alta aplicatie cu capabilitati BIM (Revit, etc).

INVENTOR 2023 300Inventor este o aplicatie de modelare parametrica, ceea ce in esenta inseamna ca geometria este controlata cu ajutorul dimensiunilor (parametrii). Valorile acestor parametrii pot fi introduse de utilizator, pot proveni dintr-un tabel (spreadsheet Excel) sau sa rezulte din ecuatii fixe ce implica alti parametrii.

autodesk revit badge 256 0Parte a efortului de a realiza conexiunea intre modelul digital si realitatea fizica, Autodesk ofera acces gratuit utilizatorilor Revit la Epic Games Twinmotion prin integrarea acestuia intr-o aplicatie de tip plug-in: Twinmotion for Autodesk Revit.

simplebim 350Fisierele IFC generate de diverse aplicatii contin adesea obiecte cu geometrie complexa, detalii nu intotdeauna necesare si eventual repetate in model de mai multe ori (proiecte industriale mari de infrastructura energetica, parcuri de panouri fotovoltaice, proiecte de structuri metalice cu destinatie industriala sau chiar cladiri cu fatade detaliate sau proiecte de urbanism). Astfel de fisiere au dimensiuni considerabile si sunt greu de manevrat chiar si pentru simpla vizualizare..

autodesk revit badge 256 0Pana la versiunea Revit 2024, proiectantii de instalatii electrice se bazau doar pe modelare si erau obligati sa astepte pana cand layout-ul exista in Revit ca sa poata sa-si inceapa proiectul.

simplebim 350Fisierele IFC pot fi folosite pentru a extrage cantitati sau pentru a verifica liste de cantitati primite in scopul elaborarii unei oferte de executie.

LandsDesign 001 300 300Lands Design este o aplicatie care ruleaza in mediul AutoCAD si Rhino utila arhitectilor care fac amenajari exterioare, planificare urbanistica, proiecte de mediu, infrastructura verde si sisteme de irigatie. 

 simplebim 350Simplebim de la Datacubist ofera functii de editare a fisierelor IFC pentru a depista si elimina din proiect in mod automat obiecte duplicate, obiecte situate la mare distanta de o cladire si care nu sunt relevante, obiecte care se suprapun precum spatii sau pereti considerati in coliziune, dar si functii ce permit izolarea si pastrarea in interiorul modelului doar a obiectelor considerate necesare pentru o anumita specialitate sau pentru a deservi un anumit scop.

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile