linia de echilibru drumuriLinia de echilibru in implementarea TILOS (TIme LOcation System) este un sistem bi-dimensional de planificare si management al proiectelor de infrastructura.

Tilos organizeaza planul proiectului pe doua axe – timp si distanta – iar transpunerea activitatilor se face atat in timp cat si prin pozitiile kilometrice intre care se desfasoara.

Diagrama timp-distanta (linia de echilibru) este cea mai sigura si precisa modalitate de a evalua corect un proiect de drumur ca timpi si costuri. Este extrem de utila utilizarea acestui grafic mai ales in faza de executie. Se evita astfel pierderi semnificative financiare si de timpi.

Axa distanta ofera avantajul de a descrie intr-un mod explicit proiectul, prin posibilitatea de a evidentia tronsoanele pe care se aplica fiecare tip de profil transversal, punctele de intersectie cu alte drumuri si pozitia lucrarilor de arta. Este posibila inclusiv atasarea unui plan de situatie sau a tabloului miscarilor de pamant, in cazul lucrarilor de terasamente.

Activitatile in Tilos au asociate cantitati de lucrari ce pot fi eventual definite functie de distanta pe care se desfasoara activitatea (m3, m2, kg, tone, etc pe fiecare metru linear) si randament exprimat in format cantitate/unitatea de timp oferind astfel posibilitatea de a planifica proiectul in sistem BOQ.

reabilitare drumuri

Randamentul unei activitati poate fi estimat de utilizator sau calculat de program pe baza productivitatii de exploatare definita pentru utilaje, atunci cand informatia este disponibila.

Utilajele se pot defini si ca resurse compuse, avand asociate consumul de combustibil si operatorul uman ceea ce se reflecta in tariful orar al utilajului atunci cand este alocat unei activitati:

reabilitare drumuri 002

Pentru mijloacele de transport al materialelor (autobasculante, autocisterne, camioane, etc) se defineste capacitatea de transport a vehiculului, ceea ce permite calcularea de catre program a numarului de curse necesare pentru fiecare activitate.

Articolele de deviz (materiale) sunt alocate activitatilor precizand fie cantitati fixe, fie consum pe unitatea de timp (ore, zile, luni) sau consum pe fiecare unitate din cantitatea de lucrari declarata pentru o activitate:

reabilitare drumuri 003

Costurile pot fi alocate activitatilor ca sume fixe distribuite egal pe durata activitatii sau Tilos poate calcula cat costa o activitate in baza tarifelor orare asociate cu utilajele, respectiv manopera si pretul materialelor.

Activitatilor li se pot aloca si venituri in situatia in care plata lucrarilor se face la nivel de activitate, ceea ce va permite o estimare a profitabilitatii si analiza diferitelor scenarii de lucru.

Diagrama timp-distanta reprezinta planificarea de proiect si poate fi completata cu un grafic de utilizarea resurselor a carui componenta este aleasa de utilizator si cu histograme de costuri (eventual defalcate pe utilaje, manopera, materiale) ce reprezinta cashflow-ul proiectului.

reabilitare drumuri 004

Pentru faza de monitorizare a lucrarilor si rapoarte de progres, Tilos ofera avantaje unice datorita functiei de raportare bazata pe distanta (distanta pe care o activitate a fost finalizata) respectiv cantitate de lucrari (cantitatea pusa in opera pana la data de raport), generarea de rapoarte planificat vs realizat, functii de recuperare a variantei de baseline, etc..

reabilitare drumuri 005

Un alt avantaj important oferit de program este posibilitatea de a schimba corect date cu alte sisteme de planificare, Tilos avand conectori dedicati conversiei proiectelor in Primavera P6, Microsoft Project, Asta Powerproject.

Proiectele realizate in format Tilos pot fi usor exportate in format XER pentru detalierea suplimentara a lucrarilor stationare (lucrari de arta) sau schimbul de informatii cu subcontractori si importate inapoi pentru modificari ulterioare sau monitorizare.

 

Solicitare clarificari si comentarii

Introduceti solicitarea Dumneavoastra.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii clarificărilor solicitate și a comentariilori. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile