Tilos Railway frontTilos este un instrument ideal pentru planificarea si executia lucrarilor de constructie sau reabilitare cai ferate, fiind conceput pentru managementul lucrarilor repetitive in cadrul proiectelor liniare.

Lnia de echilibru apa canalRealizarea graficelor de lucrari cu ajutorul TILOS pentru proiecte de constructie a retelelor de alimentare cu apa si canalizare ofera avantaje unice in managementul si planificarea acestora deorece permite punerea in evidenta a locatiei unde se construieste, a directiei in care se construieste, depistarea conflictelor intre activitati si metode de evitare a acestora, identificarea restrictiilor de acces ce pot afecta proiectul.

linia de echilibru drumuriLinia de echilibru in implementarea TILOS (TIme LOcation System) este un sistem bi-dimensional de planificare si management al proiectelor de infrastructura.

Tilos organizeaza planul proiectului pe doua axe – timp si distanta – iar transpunerea activitatilor se face atat in timp cat si prin pozitiile kilometrice intre care se desfasoara.

Diagrama timp-distanta (linia de echilibru) este cea mai sigura si precisa modalitate de a evalua corect un proiect de drumur ca timpi si costuri. Este extrem de utila utilizarea acestui grafic mai ales in faza de executie. Se evita astfel pierderi semnificative financiare si de timpi.

linia de echilibru tuneluriDatorita eficientei in capacitatea de reprezentare a unui proiect si a functiilor avansate de planificare si analiza de care dispune, TILOS se califica ca un produs software preferabil pentru managementul proiectelor de constructii de tuneluri, a caror complexitate necesita corelarea unui numar mare de informatii si un nivel de detaliere special.

linia de echilibru drumuriCu siguranta ati participat la licitatii de drumuri. In toate caietele de sarcini, pentru o mai buna vizualizare a planificarii lucrarilor de executie, beneficiarul solicita - Simularea utilizarii metodei de planificare „Linia de echilibru".

Chiar daca nu este ceruta punctual aceasta metoda de simulare, diagrama timp-distanta (linia de echilibru) este cea mai sigura si precisa modalitate de a evalua corect un proiect de drumuri ca timpi si costuri. Este extrem de utila utilizarea acestui grafic mai ales in faza de executie. Se evita astfel pierderi semnificative financiare si de timpi.

tilos planificat realizatIn afara metodelor simple de raportare a progresului intalnite in sistemele de planificare bazate pe grafice Gantt (procent din activitate realizat), Tilos ofera si metode specifice proiectelor de drumuri si cai ferate prin care rapoartele de progres se refera la distanta parcursa de o activitate pana la data de raport. Cu ajutorul acestor metode, Tilos poate face prognoze asupra evolutiei ulterioare a proiectului.

tilos meteoDatorita functiei de calcul aferenta activitatilor, Tilos permite o descriere precisa a operatiilor tehnologice caracteristice lucrarilor de executie in infrastructura. Folosind parametri simpli precum randament, cantitati de lucrari si durata pot fi efectuate calcule de ordin general legate de activitati. Dar pentru a aprecia corect conditiile de lucru reale, Tilos introduce profile cu parametrii suplimentari ce descriu cu precizie modul in care cantitatile si randamentul variaza pe diferite portiuni ale distantei pe care se desfasoara o activitate.

linia de echilibru LOBProiectele precum constructia de autostrazi, cai ferate, tuneluri, conducte, poduri constau in activitati cu un grad mare de repetitivitate si implica deplasarea echipelor de lucru si a utilajelor de-a lungul traseului pe distante mari. Asemenea proiecte sunt considerate proiecte de constructii liniare. In planificarea acestor lucrari, folosirea graficelor Gantt este mai putin recomandata deoarece vizualizarea si interpretarea corecta a activitatilor este adesea prea dificila si incompleta. Pentru asemenea cazuri este folosita mai ales metoda liniei de echilibru (line of balance), care implica punerea in evidenta in mod grafic a legaturii dintre locatia unde se desfasoara o lucrare (axa distantei) si intervalul de timp in care este executata (axa timpului).

terasamente tilosTilos ofera metode de planificare, monitorizare si control a miscarilor de pamant aferente executiei terasamentelor pentru proiectele de constructie a drumurilor, avand la dispozitie datele rezultate din calculul terasamentelor.

petrol_gaze

Proiectele de executie a conductelor de transport hidrocarburi constau in activitati cu grad mare de repetitivitate si presupun echipe de lucratori care se deplaseaza de-a lungul traseului conductei, mentinand permanent o rezerva de distanta intre echipe. Pentru un astfel de proiect planificatorul trebuie sa aiba in vedere impactul asupra productivitatii exercitat de factorii de mediu, clima, restrictii de acces de-a lungul traseului stabilt pentru conducta, etc..

Utilizarea diagramei timp-distanta (linia de echilibru) este cea mai sigura si precisa modalitate de a evalua corect un proiect de de infrastructura ca timpi si costuri. Este extrem de utila utilizarea acestui grafic mai ales in faza de executie. Se evita astfel pierderi semnificative financiare si de timpi.

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile