New TILOS Logo 300Inclusiv constructiile de cladiri pot fi planificate in TILOS, nu doar proiectele de infrastructura.
Una din optiuni este utilizarea exclusiva a graficului Gantt oferit de TILOS si ignorarea completa a diagramei timp-distanta, optiune care este total fezabila.

Alta optiune mai ingenioasa este chiar utilizarea graficului timp-distanta pentru planificarea acestor lucrari, cu diferenta ca prin distanta se va intelege inaltimea cladirii in loc de lungimea in plan a unui traseu.

Axa distanta va fi asezata vertical in aceasta situatie iar axa timpului devine orizontala. In loc de lungimi exprimate in km vor fi inaltimi exprimate in metri sau centimentri iar in loc de sectoare de drum se vor defini etaje cu marcarea cotelor de nivel pe axa distanta.

Paralel cu axa distanta se poate alinia o sectiune sau elevatie a cladirii obtinuta din AutoCAD, Revit sau alta aplicatie CAD pentru o mai buna vizibilitate si intelegere a planului. In plus, este mai usor de planificat avand geometria de proiect la indemana. Cand proiectul implica mai multe corpuri de cladiri, diagrama timp-distanta va fi organizata si impartita in mai multe sub-proiecte, corespunzatoare acestora.

Pentru activitati se va prefera formatul tip rectangular in locul celui tip linie caracteristic proiectelor de infrastructura, iar distanta pe care se desfasoara va fi inaltimea nivelului curent.

TILOS 10001

Proiectele care presupun deplasarea echipelor de la un nivel la altul executand o anumita activitate, cum sunt turnarile de betoane, lucrari de arhitectura, finisaje, instalatii MEP se preteaza pentru o astfel de abordare.

Avantajele acestei metode constau in utilizarea functiilor de calcul bazate de cantitati de lucrari, randamente, modul flexibil de alocare a resurselor, managementul aprovizionarii cu materiale si rapoartele TILOS : necesar saptamanal de oameni, cash flow, rapoarte de progres functie de cantitatea de lucrari pusa in opera, costurile productiei realizate, rest de executat, etc.

In plus toata informatia se afla pe un singur plan spre deosebire de planificarile Gantt care presupun multiple pagini, sunt greu de citit si lipsite de claritate.

<<Mai multe despre TILOS>>

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile