roundabout design 300

Lipsa sigurantei in trafic a drumurilor aduce o imagine defavorabila Romaniei si are efecte negative atat economic cat si social. Romania ocupa primul loc in Europa in topul celor mai periculoase drumuri. 

CA SI CAUZE PUTEM ENUMERA:

 • Semnalizarea rutiera defectuoasa atat verticala cat si orizontala (lipsa semnelor si marcajelor rutiere, amplasarea lor defectuoasa)
 • Geometria drumului neadaptata la noile conditii de traffic si la evolutia vehiculelor (drumuri inguste, intersectii cu geometrie defectuoasa, lipsa unor sensuri giratorii in zone de traffic mare), aparitia de constructii noi.
 • Intretinerea defectuoasa a drumului si a semnalizarii rutiere (semne rutiere in copaci, marcaje ce abia se mai vad, obstacole nesemnalizate: parapeti, borduri, capete de pod, limitatoare de viteza, benzi pentru biciclisti, etc.)

CONSECINTE:

 • Pierderi materiale suportate de participantii la traffic (masini distruse, consum mare de carburant, etc.);
 • Sanatatea si viata participantilor la traffic;
 • Costuri mari de operare si intretinere a infrastructurii (accesul la drum, distrugerea drumurilor si a elementelor de drum);
 • Trafic infernal;
 • Poluare excesiva.

Pentru analiza, proiectarea si adaptarea la noile conditii de traffic exista solutii software specializate ce va ajuta la proiectarea, simularea si analiza deplasarii vehiculelor, pentru semnalizare si marcare rutiera de drumuri, intersectii, sensuri giratorii, parcari, piste de biciclete, zone pietonale, etc. ce permit realizarea eficienta a proiectelor inainte de a incepe executia efectiva si de a evita astfel executarea defectuoasa sau modificarile ulterioare, scumpe si consumatoare de timp, incomode pentru participantii la trafic.

Solutii exista si de undeva trebuie inceput:

1. ANALIZA DRUMULUI:

 • Analiza modului de rulare, in limitele legii, fara probleme, a vehiculelor uzuale si a vehiculelor agabaritice mai des intalnite pe portiunea respectiva de drum;
 • Vizibilitatea conducatorului auto atat in plan orizontal cat si vertical – extrem de utila pentru amplasarea corecta a semnalizarii rutiere;
 • Evidentierea obstacolelor ce pot aparea in deplasarea reala a vehiculelor si eliminarea lor sau gasirea unor solutii de semnalizare eficienta;
 • Viteza de siguranta, viteza maxima admisa, pentru deplasarea in drum drept, in sensuri giratorii sau intersectii si elemente de limitare a ei;
 • Evaluarea modului de semnalizare si marcare rutiera.

Produse software recomandate: AutoTURN Pro (analiza mod de rulare vehicule standard, utilitare, gabaritice si agabaritice, transporturi speciale, biciclete 2D/3D, detectare obstacole 2D/3D, analiza viteza optima, analiza zona de siguranta, analiza vizibilitate orizontala, verticala), AutoTURN Rail (analiza mod de rulare tramvaie, zona de siguranta pentru tramvaie, analiza obstacole in plan orizontal si vertical, etc.), Autopath (analiza mod de rulare vehicule de orice tip, analiza vizibilitate orizontala si verticala). Produsele software nu sunt scumpe si eficienta lor a fost demonstrata in proiecte diverse in peste 25 de ani de existenta.

2. URMARE A ANALIZEI SE POATE INCEPE LA:

 • Modelarea situatiei existente;
 • Modificarea elementelor geometrice ale drumului, intersectiei, sensului giratoriu, etc., crearea unora noi;
 • Crearea proiectului de reabilitare si reconfigurare a zonelor de risc ce tin de geometria drumului;
 • Crearea de elemente de siguranta pentru pietoni si biciclisti (pasaje, piste de biciclete, etc.);
 • Reanalizarea situatiei noi.

Produse software recomandate: Civil 3D si Plateia (modelarea 2D/3D a drumului, se pot folosi ca punct de plecare ridicari topo sau date din Google MAP, foarte usor de folosit pentru proiecte de reabilitare drumuri), Torus (proiectare de sensuri giratorii 2D/3D, Creare de sensuri giratorii circulare sau non-circulare, Creare de turbo giratii, Sensuri giratorii adaptive – folosind “calea cea mai rapida” si analizand miscarea vehiculelor, Sensuri giratorii rapide), Nexus (proiectare 2D/3D intersectii), ParkCAD (modelare rapida a parcarilor)

3. REALIZAREA PROIECTULUI DE SEMNALIZARE RUTIERA:

 • Marcarea si semnalizarea corespunzatoare a drumurilor, intersectiilor, sensurilor giratorii, parcari, piste, trotuare, pasaje, etc...;
 • Elemente de protectie pentru infrastructura rutiera - este foarte important de asigurat integritatea drumului si accesul rapid pentru repararea si intretinerea lui;
 • Elemente de protectie pentru vehicule;
 • Elemente de protectie pentru pietoni si biciclisti;
 • Marcarea si semnalizarea corecta si eficienta a zonelor pentru pietoni si biciclete.

Produse software recomandate: Autosign 2021 – include semne de circulatie si marcaje rutiere conform standardelor romanesti, 2D/3D, permite exportul catre Google MAP, integrarea cu solutii BIM, rapoarte.

CONCLUZIE:

Pentru proiectare mari de reabilitare drumuri, sensuri giratorii, intersectii, parcari, semnalizare si marcare rutiera ar trebui folosite firme specializate dar pentru o analiza si refacere rapida a semnalizarii si marcarii eficiente ar trebui ca fiecare comunitate sa detina macar un software de analiza si unul de realizare a planurilor de semnalizare rutiera. Viteza cu care se adapteaza infrastructura la traficul real va duce la costuri mai mici de intretinere la bugetele locale si la crearea unui mediu mai sigur pentru toti membrii comunitatii.

Cea mai eficienta si mai economica solutie ramane identificarea si rezolvarea eventualelor probleme prin utilizare de software specializat de proiectare, analiza si simulare a conditiilor reale de traffic.

SOLUTIILE SOFTWARE PROPUSE SUNT:

 • Usor de invatat si utilizat
 • Adaptabile
 • Eficiente si precise

TOATE PRODUSELE POT FI TESTATE

Solicitare oferta si/sau testare:

Introduceti solicitarea Dumneavoastra.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Invalid Input
Verificare antispam
Refresh Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii ofertelor de produse si servicii. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile