BIM ARTICLE 300Proiectele de infrastructura incep si se termina cu instrumente GIS
Acestea stocheaza informatii importante referitoare la amplasamente impreuna cu date despre utilitati, infrastructura subterana, elemente de semnalizare de-a lungul drumurilor, etc..

Colectarea datelor referitoare la teren si situatii existente se realizeaza in baza informatiilor GIS care apoi sunt completate cu date obtinute prin masuratori efectuate manual in teren, prin proceduri ineficiente si costisitoare.

Pentru colectarea datelor din teren exista optiunea LiDAR (Light Detection and Range), o metoda mult mai eficienta, pentru care sunt necesare drone sau dispozitive atasate de un vehicul si care ofera posibilitati de scanare a suprafetelor mari in intervale de timp foarte scurte.

In plus LiDAR ofera informatii mult mai cuprinzatoare, datele constau in milioane de puncte masurate, comparativ cu masuratorile manuale efectuate la interval prestabilite.

Prelucrarea ulterioara a informatiilor este realizata prin procedura Scan to BIM, din care primul pas este deschiderea fisierelor rezultate din scanare in ReCap PRO si indexarea lor la un format comun accesibil altor aplicatii.

sca 2 bim 001

Datele pot fi importate in Infraworks unde sunt create suprafete de teren in contextul existent (cladiri adiacente, alte cai de comunicatii, vegetatie) in scopul vizualizarii amplasamentului si pentru o mai buna intelegere a conditiilor de dezvoltare pentru viitorul proiect.

sca 2 bim 002

Civil 3D poate de asemenea importa fisierele point-cloud in mod direct si genera in baza lor suprafete filtrate sau ne-filtrate din care ulterior se pot obtine profiluri transversale.

sca 2 bim 003

Datele obtinute cu tehnologia LiDAR sunt usor de convertit intr-un format accesibil si ofera informatii de mare acuratete despre conditiile existente in care va fi amplasat viitorul proiect.

Procedura implica prezenta fizica a unei singure persoane, este lipsita de riscuri si nu presupune perturbarea traficului.

ReCap PRO, Infraworks si Civil 3D sunt disponibile in cadrul subscriptiei Autodesk AEC Collection.

autodesk revit badge 256 NVS KXN 005 autodesk bim collaborate pro small badges 1282x

Solicitare oferta produse Autodesk AEC

Introduceti solicitarea Dumneavoastra sau sunati la 0737015552.
In scurt timp veti primi oferta completa pentru produsele dorite, urmand sa fiti contactat de colegii nostri pentru detalii.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Va rugam alegeti cel putin o optiune
Invalid Input
Verificare antispam
Refresh Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii ofertelor de produse si servicii. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile