ANTEPROIECT

 • In faza de conceptie a proiectului, programul Autocad P&ID realizeaza schemele tehnologice ale instalatiilor.
 • Autocad P&ID este conform cu toate standarde internationale si este conectat la o baza de date versatila si editabila de obiecte inteligente (echipamente, conducte, fitinguri si armaturi).
 • Verificarea si validarea schemelor tehnologice se realizeaza automat. Modificarile in proiect pot fi acceptate sau respinse in grup sau individual. Astfel sunt evitate verificarile manuale consumatoare de timp si editarile multiple pentru aceeasi instalatie.
 • Raster Design, prezent ca optiune de menu in Autocad P&ID, ofera posibilitatea de a scana si converti in format digital schemele tehnologice aflate pe suport de hartie. Scheme tehnologice realizate cu AutoCAD pot fi importate si convertite in format AutoCAD P&ID.
 • Autocad P&ID are capacitatea de raportare si generare a listelor de echipamente, conducte, fitinguri si armaturi cu ajutorul carora se estimeaza preliminar costurile unui proiect.

 

PROIECT TEHNIC

Produsul central al suitei Autodesk Plant Design este AutoCAD Plant 3D, program capabil sa modeleze si sa gestioneze un adevarat prototip digital al viitoarei fabrici. AutoCAD Plant 3D realizeaza un model tridimensional complex in care fiecare element (echipament, conducte sau structuri metalice) este parametrizat si asociat cu informatii tehnice.

 • Proiectarea instalatiilor se face in baza specificatiilor
 • Modelarea echipamentelor este parametrizata iar alegerea componentelor se face din cataloage si conform specificatiilor
 • Proiectarea platformelor de sustinere a echipamentelor este gestionata din interiorul programului
 • AutoCAD Plant 3D este bazat pe specificatii si cataloage editabile pentru a modela conducte tehnologice, fitinguri si armaturi iar modificarea acestora se reflecta automat in desene
 • Modelul 3D al conductelor se realizeaza conform cu schemele tehnologice 2D realizate cu AutoCAD P&ID si este validat de acestea
 • Conductele sunt create si directionate automat, editarea acestora fiind posibila cu ajutorul gripsurilor inteligente
 • Desenele ortografice si isometrice sunt automat generate
 • Rapoartele si listele de materiale sunt personalizabile si pot fi generate automat

 

PROIECTARE ECHIPAMENTE

 • Proiectarea echipamentelor este una dintre cele mai importante etape ale elaborarii proiectului tehnic. Acestea pot fi modele standard achizitionate de la producatori sau proiectate special pentru viitoarea fabrica.
 • AutoCAD Plant 3D dispune de o biblioteca cu modele standard parametrizate iar componentele lor sunt conforme ANSI/ASME si ISO/DIN.
 • Echipamentele speciale sunt proiectate cu Autodesk Inventor inclus in versiunea Premium si Ultimate a suitei, optional verificate cu Autodesk Simulation Mechanical si apoi importate in AutoCAD Plant 3D si pozitionate in cadrul modelului tridimensional al instalatiei.

 

PROIECTARE STRUCTURI METALICE

 • Confectia metalica pentru platformele de sustinere a echipamentelor este schitata preliminar din interiorul AutoCAD Plant 3D, care ofera o biblioteca de profile conforme AISC, DIN, CISC pentru grinzi, stalpi si scari de acces.
 • Structura astfel definita geometric este importata in Revit Structure pentru a fi modelata in detaliu, apoi transferata catre Autodesk Robot Structural Analysis pentru calcule de rezistenta. Modelul final poate fi preluat de Advance Steel pentru elaborarea desenelor de executie.

 

PROIECTARE CONDUCTE TEHNOLOGICE

 • Interconectarea echipamentelor si directionarea conductelor se face pornind de la schema tehnologica a instalatiei si a listelor de tevi si componente elaborate de AutoCAD P&ID.
 • Dupa alegerea specificatiilor si a catalogului de componente, cu ajutorul AutoCAD Plant 3D se elaboreaza modelul 3D al tubulaturii, validat de documentul P&ID, inclusiv amplasarea suportilor pentru conducte.
 • Modelul astfel obtinut este exportat catre aplicatia care analizeaza din punct de vedere static instalatia si catre Navisworks Manage pentru a fi depistate eventualele coliziuni intre componente sau dificultati de incadrare in spatiul disponibil.
 • AutoCAD Plant 3D va genera automat desenele ortografice si isometrice necesare fazei de executie a proiectului.

 

EXECUTIE

 • In etapa de realizare a constructiei, Navisworks Simulate/ Manage inclus in versiunile Premium respectiv Ultimate ale suitei, combina modelul tridimensional al obiectivului obtinut in faza de proiectare cu planificarea lucrarilor de executie realizata intr-un program specializat (Primavera, ASTA Powerproject, MS Project, etc). Astfel se poate previzualiza in mod virtual desfasurarea viitoarelor lucrarilor de executie si se pot constata eventuale dificultati de incadrare in timp sau buget inainte de a demara faza de executie.
 • In situatia in care lucrarile de executie presupun interventia asupra unor constructii existente, Navisworks permite importul seturilor complexe de date de tip point cloud (importul de fisiere .rcp, .rcs) cu posibilitatea de a face masuratori in sistemul de axe XYZ cu selectie la nivel de vertex, muchie sau fata si ofera suport pentru detectarea coliziunilor.

 

Solicitare clarificari si comentarii

Introduceti solicitarea Dumneavoastra.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii clarificărilor solicitate și a comentariilori. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile