Activitatile de tip buffer sunt folosite pentru protejarea datei de finalizare a unui proiect.

Rolul lor este acela de a aduna rezervele de timp ce protejeaza activitatile individuale din proiect pentru a proteja in schimb data de finalizare a proiectului si utilizarea lor tine de metoda lantului critic.

In practica activitatile buffer sunt pozitionate imediat inaintea datei de finalizare a proiectului, nu au rezerva de timp proprie (free float sau total float), iar durata lor creste sau scade in functie de modul in care performeaza activitatile predecesoare. In dreapta unei activitati buffer se afla intotdeauna un deadline flag.

Powerproject 4 001

Pentru a monitoriza rata de consumare a rezervei de timp continute in activitatea de tip buffer, se adauga o coloana speciala in tabel (Buffer consumption) in care va fi afisat consumul in mod procentual.

Daca proiectul se deruleaza conform planificarii sau mai repede, activitatea buffer ramane ne-consumata si constituie un avantaj pentru proiect prin finalizarea mai rapida a acestuia.

In situatia in care proiectul intarzie fata de planificare, activitatea buffer incepe sa fie consumata si isi scurteaza durata, ceea ce va inregistrat in coloana de monitorizare dupa fiecare calcul de drum critic si succesiv rapoartelor de progres.

Powerproject 4 002

Cand activitatea buffer este consumata complet, ea devine un milestone de tip finish.

Powerproject 4 003

Daca proiectul intarzie peste rezerva de timp continuta in activitatea buffer, aceasta va fi mutata in timp dupa deadline-ul proiectului, caz in care Powerproject va emite o avertizare.

Powerproject 4 004

Metoda lantului critic porneste de la constatarea ca activitatile dintr-un proiect au tendinta de a ocupa integral tot timpul care le-a fost alocat inclusiv rezervele, chiar daca in realitate ar putea sa fie finalizate mai repede.

Consumand individual rezervele de timp ale fiecarei activitati, data de finalizare a unui proiect devine expusa la riscul de a fi depasita. Din acest motiv are sens acumularea tuturor rezervelor de timp in fata unui deadline de proiect cu ajutorul activitatilor de tip buffer si monitorizarea ratei de consum a acestora pentru a sti permanent ce rezerve mai sunt disponibile pentru proiect in ansamblu.

Solicitare oferta/comanda Powerproject

Introduceti solicitarea Dumneavoastra sau sunati la +40737015552.
In scurt timp veti primi oferta completa pentru produsele dorite, urmand sa fiti contactat de colegii nostri pentru detalii.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Va rugam alegeti cel putin o optiune
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii ofertelor de produse si servicii. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile