autodesk revit badge 256Gestionarea si configurarea spatiilor in cladiri de birouri cu ajutorul Revit Generative Design

Revit 2022 aduce pentru prima data utilizatorilor capacitatea de a folosi direct din aplicatie tehnologia Generative Design, bazata pe calcul algoritmic pentru a explora, analiza si sorta variante ale aceluiasi proiect, generate in mod automat de program.

Astfel, procesul de creare a diferitelor variante ale aceluiasi model arhitectural, consumator de timp si effort, este inlocuit de capacitatea Revit de a genera alternative multiple in functie de constrangerile precizate de utilizator.

Variantele propuse de aplicatie sunt usor de pre-vizualizat, pot fi explorate in format lista, sau interactiv in format 3D thumbnail, pot fi sortate, filtrate, selectate cu doar cateva comenzi simple de la utilizator.

Generative Design aduce la instalare 3 tipuri de studii de proiect gata definite, toate trei referindu-se la proiecte de cladiri de birouri si spatii comerciale.

Unul dintre acestea este Workspace layout si se refera la amplasarea birourilor in incaperi de dimensiuni mari (sau open space) in functie de criterii si constrangeri de distanta definite de proiectant.

Criteriile de organizarea spatiului pot fi:

  • Utilizarea cat mai eficienta a spatiului disponibil - calculul numarului maxim de birouri ce pot fi amplasate in spatiul respectiv cu respectarea constrangerilor de distanta.
  • Obtinerea celui mai scurt traseu de iesire pentru fiecare birou – se calculeaza variante de amplasare a birourilor astfel incat traseul de parcurs pentru fiecare birou pana la usa sa fie cat mai scurt.
  • Accesul la lumina naturala si vederea catre exterior – se calculeaza calitativ pentru fiecare birou, functie de distanta minima necesara pana la suprafetele vitrate.

Pentru a realiza un astfel de studiu, modelul Revit trebuie sa contina:

  • Peretii si elementele structurale ce definesc spatiul respectiv. Stalpii vor fi tratati ca obstacole.
  • Ferestrele sau peretii cortina (suprafata vitrata) si usile aferente spatiului respectiv.
  • Elemente de tip Room definite si vizibile in proiect.
  • O copie a mobilierului folosit pentru birou.

Aplicatia ofera posibilitatea de a introduce valori pentru distanta minima intre birouri ce trebuie respectata si posibilitatea de a roti mobilierul cu valori situate intre -900 si 900 . De asemenea se precizeaza numarul de alternative ce vor fi calculate pentru configurarea spatiului respectiv.

Vizualizarea rezultatelor se face in format lista si se vor afisa in functie de criterul de organizare al spatiului selectat. Reprezentarea grafica este facuta dupa un cod al culorilor, in care liniile negre reprezinta axele peretilor, liniile duble albastre reprezinta suprafetele vitrate iar dreptunghiurile gri sunt zone obstructionate de usi.

Revit 2021 Generative design

Birourile sunt reprezentate in tonuri de verde si rosu, in functie de cat de bine se conformeaza pozitia respectiva criteriului de aranjare ales: verde pentru o foarte buna conformare, rosu pentru cea mai deficitara pozitie.

Variantele propuse pot fi sortate, filtrate, constrangerile definite pot fi modificate pentru a studia impactul diferitelor valori asupra studiului.

Atunci cand una dintre variante este selectata de utilizator, cu ajutorul comenzii Create Revit Elements, modelul va fi populat automat de aplicatie conform cu alternativa aleasa.

Revit Generative Design este disponibil pentru utilizatorii ce detin subscriptia AEC Collection.

revit 2021 badge 256px architecture engineering construction collection badge 256

Solicitare oferta produse Autodesk AEC

Introduceti solicitarea Dumneavoastra sau sunati la 0737015552.
In scurt timp veti primi oferta completa pentru produsele dorite, urmand sa fiti contactat de colegii nostri pentru detalii.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Va rugam alegeti cel putin o optiune
Invalid Input
Verificare antispam
Refresh Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii ofertelor de produse si servicii. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile