New TILOS Logo 300Trimble TILOS este o aplicatie de planificare si management al proiectelor de infrastructura, bazata pe diagrama timp-distanta.

Totusi in fiecare proiect nou creat in TILOS, se remarca prezenta vederilor de tip Gantt Chart, create implicit in aplicatie. 

In fapt, fiecare activitate adaugata in diagrama timp-distanta (manual sau prin importul din liste de activitati) este reprezentata si in graficul Gantt generat automat.

TILOS foloseste si graficele Gantt pentru monitorizarea proiectelor in raport cu axa timpului sau axa distantei, in aplicatie regasindu-se atat Gantt Chart Time cat si Gantt Chart Location.

Graficul Gantt in implementarea TILOS poate avea un numar nelimitat de randuri iar coloana de text in care sunt introduse informatiile legate de activitati poate fi amplasata in stanga sau in dreapta graficului. Desi in mod traditional graficul Gantt este orizontal, in TILOS putem avea si grafice verticale (cu axa timpului orientata vertical).

Intr-un grafic Gantt se pot reprezenta unul sau mai multe sub-proiecte.

Modul de organizare a graficului poate fi cel traditional cu fiecare activitate situata pe o linie, sau modul grupat.

In cazul organizarii in mod grupat, activitatile sunt grupate in functie de diferite criterii (pe faze ale proiectului, subcontractori, utilajul folosit, echipa de lucru, etc). Activitatile ce apartin unui grup sunt reprezentate pe aceeasi linie. Gruparea se poate face pe mai multe niveluri, in functie de mai multe atribute ale activitatilor.

Tilos Gantt 001

Folosing modul grupat de reprezentare, un proiect poate fi afisat si analizat si din alte puncte de vedere decat cel al incadrarii in timp : utilizarea utilajelor, activitatea subcontractorilor si oricare alte proprietati ale activitatilor, inclusiv costuri.

Alte facilitati ale graficelor Gantt in Tilos:

  • Texte si imagini pot fi atasate activitatilor si afisate pe grafic
  • Se pot deschide simultan mai multe grafice Gantt si plasa constrangeri dintr-un grafic in altul
  • Graficele Gantt se pot tipari individual sau pot fi afisate intr-o celula adiacenta diagramei timp-distanta si tiparite pe aceeasi plansa cu aceasta
  • Randurile pot fi colorate individual si puse in evidenta
  • Cu ajutorul layerelor informatiile pot fi ascunse sau afisate dupa caz
  • Folosind template-uri pentru activitati, informatii precum resursele alocate, modul de calcul sunt completate automat
  • Functiile de status (rosu, galben, verde) disponibile in graficele Gantt permit identificarea rapida a activitatilor cu valori critice din proiect

Modul dual in care functioneaza TILOS (Gantt si diagrama timp-distanta) permite planificarea atat pentru activitati liniare desfasurate pe distante mari, dar si a celor statice care se desfasoara intr-o singura locatie pe perioade lungi de timp (lucrari de arta, turnari de beton, podete transversale, fundatii, etc).

De asemenea permite extinderea notiunii de activitate liniara si catre alte tipuri de proiecte care implica deplasarea unor echipe de lucru ce executa aceeasi activitate in diferite locatii, cum ar fi proiectele de constructii cladiri, montajul instalatiilor de tip MEP, alte proiecte de montaj ce pot fi de asemenea planificate in TILOS.

<<Mai multe despre TILOS>>

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile