tilos planificat realizatIn afara metodelor simple de raportare a progresului intalnite in sistemele de planificare bazate pe grafice Gantt (procent din activitate realizat), Tilos ofera si metode specifice proiectelor de drumuri si cai ferate prin care rapoartele de progres se refera la distanta parcursa de o activitate pana la data de raport. Cu ajutorul acestor metode, Tilos poate face prognoze asupra evolutiei ulterioare a proiectului.

Pentru exemplificare se alege o activitate planificata sa parcurga o portiune de 6 km intr-un interval de timp de 102 zile, cu un randament de lucru estimat la 80 m3/h.

Pana la data de raport, activitatea trebuia sa parcurga o portiune de 1772 m lucrand de la km 9+000 la km 10+772. In realitate, s-a lucrat la un randament de doar 50 m3/h si s-au parcurs doar 1000 m:

TILOSPLVSRL02

Consecutiv raportului de progres, activitatea va fi impartita si repozitionata fata de data de raport iar termenul de finalizare va fi amendat corespunzator:

TILOSPLVSRL03

In acest moment, Tilos calculeaza randamentul cu care se lucreaza efectiv si ofera utilizatorului posibilitatea de a estima termenul real de finalizare al activitatii daca se lucreaza si restul de 5 km cu acelasi randament constatat pe prima portiune de 1 km. Pentru a realiza comparatia, pe plan se poate afisa si varianta baseline a planificarii initiale:

TILOSPLVSRL040

Comparand cu varianta planificata se constata o intarziere de peste 3 luni in finalizarea activitatii.

Cu ajutorul comenzii Recover baseline programul ofera posibilitatea de a recupera intarzierea produsa, calculand ce randament de lucru trebuie mentinut pe portiunea ramasa de 5 km astfel incat activitatea sa se finalizeze la termenul planificat initial:

TILOSPLVSRL05

Impactul rapoartelor de progres din punct de vedere al consumului planificat vs realizat de resurse si al costurilor poate fi studiat cu ajutorul centralizatorului special al programului:

TILOSPLVSRL06

Solicitare clarificari si comentarii

Introduceti solicitarea Dumneavoastra.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii clarificărilor solicitate și a comentariilori. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile