simplebim 350Fisierele IFC pot fi folosite pentru a extrage cantitati sau pentru a verifica liste de cantitati primite in scopul elaborarii unei oferte de executie.

Metoda de lucru este simpla si presupune parcurgerea a patru etape:

  • Selectia obiectelor care trebuiesc masurate si eventual izolarea lor, intrucat de cele mai multe ori fisierele IFC contin si obiecte care nu sunt necesare. Simplebim ofera instrumente intuitive de selectie rapida pentru categorii de obiecte, iar odata selectate ele pot fi salvate intr-un fisier IFC separat mai mic si mai usor de manevrat. Cu acesta ocazie se pot izola de exemplu doar lucrarile executate de un anumit subcontractor, cele care tin de o anumita specialitate, izolarea pe nivele a elementelor de constructie, etc.
  • Gruparea obiectelor in functie de modul in care trebuiesc calculate, de exemplu gruparea peretilor functie de structura acestora, a usilor in functie de tipul de usa, etc. Pentru a grupa obiectele se folosesc aceleasi instrumente de selectie. Simplebim dispune de functii speciale pentru a se asigura ca orice obiect este numarat sau masurat o singura data.

simplebim Q 001

  • Deoarece in constructii toate elementele au o locatie de care apartin si cantitatile calculate trebuie sa fie clasificate in functie de locatie. Fisierele IFC contin in mod tipic clasificari bazate pe etaje (nivele) ale unei cladiri insa aceasta clasificare ar putea sa nu fie neaparat cea dorita: pereti sau stalpi care se extind pe toata inaltimea cladirii dar sunt declarati ca apartinand doar primului nivel, plansee care apartin nivelului inferior sau celui superior cotei de nivel, etc. Din acest motiv Simplebim ofera functii de re-locare a unui obiect dar si de divizare corespunzatoare cotelor de nivel. In plus, se pot face re-locari functie de etape de turnare a betonului, sectiuni sau compartimentari alese de utilizator (apartamente, etc).
  • Toate obiectele ce trebuiesc calculate au valori pentru cantitati (lungime, arie, volum, greutate, numar de obiecte, etc) iar aceste valori se gasesc in modelele IFC. Insa aceste valori ar putea sa nu fie credibile si sa depinda de reguli necunoscute sau subiective dupa care au fost calculate. Simplebim ofera functia Calculate basic quantities in menu pentru a calcula cantitati consistente si de incredere pentru obiecte, bazate pe geometria acestora si densitatea materialului.

In final, cantitatile sunt extrase si adunate folosind Bimsheet – care in esenta este Excel in interiorul aplicatiei Simplebim.

simplebim Q 002

Prin drag&drop, obiectele sunt aduse din model in interiorul Bimsheet, cu proprietatile considerate relevante iar cu ajutorul functiilor de tip Excel se pot aplica formule de calcul, adauga preturi unitare si obtine costuri pentru materiale.

Fara a utiliza Bimsheet, Simplebim exporta catre Excel continutul intregului model din fisierul IFC prelucrat, cu obiectele grupate pe sheet-uri in functie de clasificarea existenta in model impreuna cu proprietatile lor (inclusiv cele de arie,volum, greutate, etc), urmand ca apoi utilizatorul sa prelucreze fisierul Excel in modul dorit.

 

CITESTE BUTTON BIG

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile
cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china