New TILOS Logo 300Pentru proiectele la care sunt disponibile liste de cantitati, planificarea lucrarilor la nivel de obiect de constructie si pe categorii de lucrari se face in baza acestora.

TILOS ofera un mod de calcul pentru durata unei activitati pentru care stim valoarea cantitatii de lucrari.

Pentru fiecare activitate, in dialogul Calculation, in baza cantitatii introduse si a unui randament propus se calculeaza durata activitatii exprimata in unitatea de timp definita prin calendarul ales pentru proiect.

Tilos 5 001

Calculul foloseste o ecuatie simpla cu 3 factori (Durata, Cantitate, Randament planificat).

Unitatea de masura pentru cantitati se alege din lista implicita a programului. Unitatile de masura care nu se regasesc in lista, pot fi adaugate in biblioteca proiectului.

Randamentul se exprima relativ la unitati de timp la alegerea utilizatorului: zile lucratoare de 8h, 10h sau chiar ore. Lista cu unitatile de timp disponibile este de asemenea editabila. Randamentul poate fi estimat la modul general (Planned work rate) sau poate fi calculat de TILOS in baza randamentului utilajelor alocate pe activitate, cand acestea se cunosc.

Cantitatea de lucrari poate fi introdusa ca valoare totala pe activitate sau ca un factor pe unitatea de distanta (kg/m, mc/m, etc), caz in care totalul va fi calculat de TILOS.

Pentru o activitate care se desfasoara pe mai multe sectoare, avand cantitati cunoscute si randamente propuse la nivel de sector, acestea se pot importa din format Excel in profile de sectoare sau distanta, caz in care durata activitatii va fi calculata in baza acestor valori.

Tilos 5 002

Functia de calcul ofera pentru lucrarile de cai ferate facilitati specifice, adaugand la durata activitatii si timpul necesar mobilizarii/demobilizarii utilajelor in baza vitezei de deplasare a acestora.

In TILOS, fiecare activitate poate avea adnotari sub forma unui text atasat. Textul afisat poate fi la alegere: numele activitatii, cantitatea de lucrari, randamentul sau alte informatii utile.

De altfel, la o simpla vizualizare a proiectului, fara a selecta o activitate, prezenta cursorului deasupra unei activitati timp de cateva secunde afiseaza caseta cu informatii legate de aceasta – indicativ, nume, cantitate si randament.

Tilos 5 003

Planificarea proiectelor in baza listelor de cantitati cu ajutorul TILOS ofera ocazia de a realiza planuri realiste si determina planificatorul sa gandeasca in permanenta in termeni de randamente estimate in baza experientei personale si a capabilitatilor existente.

<<Mai multe despre TILOS>>

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile