linia de echilibru drumuriCu siguranta ati participat la licitatii de drumuri. In toate caietele de sarcini, pentru o mai buna vizualizare a planificarii lucrarilor de executie, beneficiarul solicita - Simularea utilizarii metodei de planificare „Linia de echilibru".

Chiar daca nu este ceruta punctual aceasta metoda de simulare, diagrama timp-distanta (linia de echilibru) este cea mai sigura si precisa modalitate de a evalua corect un proiect de drumuri ca timpi si costuri. Este extrem de utila utilizarea acestui grafic mai ales in faza de executie. Se evita astfel pierderi semnificative financiare si de timpi.

Acest lucru inseamna, practic, reprezentarea activitatilor in diagrame timp-distanta cu toate elementele necesare pentru urmarirea cat mai exacta a evolutiei lucrarilor de executie (cu activitati si subactivitati si legaturile dintre ele) atat in ce priveste timpul cat si in modul cum se face gestiunea resurselor alocate (manopera si utilaje), costurilor si cashflow-ul, toate corelate dinamic si inteligent intre ele (programul general de executie corelat cu resursele, costurile si cash-flow-ul).

Toate aceste cerinte pot fi realizate in mod eficient folosind pentru planificarea proiectului aplicatia software TILOS. Activitatile reprezentate in TILOS sunt obiecte inteligente cu informatii atasate (timpi, resurse, costuri), conectate intre ele, nu sunt linii simple cum sunt cele realizate in AutoCAD sau in Excel.

TILOS este un produs software care genereaza diagrama timp – distanta (linia de echilibru), cu posibilitatea de a crea o imagine completa si detaliata a modului de desfasurare a lucrarilor de executie in cadrul unui proiect, precum si a resurselor implicate. Un astfel de proiect devine usor de urmarit si evaluat. Se poate concomitent obtine si graficul Gantt al activitatilor (este generat automat de program) in timp ce se lucreaza pe diagrama timp - distanta si de asemenea comunica bidirectional (importa si exporta date) cu alte solutii de project management bazate pe grafice Gantt (MS Project, Primavera, Excel, Asta Powerproject).

linia de chilibru exemplu

Spre deosebire de graficul Gantt, graficul timp-distanta este conectat cu locatia geografica de desfasurare a proiectului, respecta planul de situatie si ofera informatii privind distanta pe care se executa activitatile functie de specificatia tehnica a profilului transversal, tine cont de conditiile meteo in care se desfasoara si impactul pe care acestea il pot avea asupra randamentului cu care se lucreaza.

TILOS este cel mai utilizat produs in realizarea diagramelor timp – distanta (line of balance) corelat cu histogramele de costuri si resurse, cashflow pentru drumuri, autostrazi, tuneluri, viaducte, retele de utilitati, practic pentru orice proiect linear cu activitati desfasurate de-a lungul unui traseu.

Datorita planificarii lucrarilor cu ajutorul TILOS, veti avea acoperita o cerinta dintr-un caiet de sarcini dar, cel mai important, aveti controlul real asupra costurilor interne, alocarilor de resurse, termenelor de predare. De asemenea, orice situatie neprevazuta se poate simula prin modificarea graficului pentru a ramane in termenul de predare si cel mai important, de a va conserva profitul.

Folosirea corecta a unei astfel de aplicatii poate face diferenta intre a castiga sau nu o licitatie.

In acest sens CADexpert NET va asigura, pe langa comercilizarea produsului, tot ce aveti nevoie (consultanta si instruire) pentru a utiliza cat mai repede si mai eficient facilitatile aplicatiei TILOS.

 

Solicitare clarificari si comentarii

Introduceti solicitarea Dumneavoastra.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii clarificărilor solicitate și a comentariilori. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile