BIM ARTICLE 300Pe parcursul elaborarii unui proiect, echipe de proiectare diferite lucreaza separat pe modele de arhitectura, structuri, instalatii MEP.
Cele trei modele necesita coordonare inainte ca lucrarile de executie sa inceapa, pentru a verifica modul in care se integreaza.

Verificarile constau in rularea testelor de detectie a coliziunilor si interferentelor, folosind modelul integrat 3D BIM, rezultat din combinarea fisierelor provenite de la specialitati.

De regula testele se realizeaza intre doua seturi de selectie sau intre fisierele a doua specialitati (structuri si MEP, etc).

In functie de tipul de test ales, pot fi detectate intersectii intre elemente de constructie arhitecturale sau structurale si tubulaturi, conducte, paturi de cabluri, fitinguri, echipamente, sau pot fi verificate distante intre obiecte care se afla sub un interval de toleranta specificat (clearance).

Coordonare BIM 001

Testele de tip clearance sunt utile si pentru a verifica gabarite de libera trecere in cazul echipamentelor ce urmeaza a fi aduse si montate pe pozitie sau pentru utilaje aflate in miscare pe santier.

Dupa ce un test a fost rulat se genereaza o lista a tuturor coliziunilor detectate impreuna cu detalii referitoare la tipul de coliziune si obiectele implicate, data la care a fost identificata, nivelul la care se afla si intersectia de axe cea mai apropiata.

Coordonare BIM 002

Toate coliziunile detectate au proprietatea Status – ce permite clasificari precum noua, activa, revizuita, aprobata, rezolvata. Coliziunile pot fi grupate pe criterii alese de utilizator, pot fi comentate si alocate spre rezolvare unor persoane desemnate sau subcontractori.

Listele de coliziuni pot fi extrase in rapoarte in format XML, HTML sau HTML tabular ce pot fi vizualizate in Excel.

Detectia interferentelor intre specialitati in etapa de preconstructie a unui proiect permite evitarea erorilor costisitoare in faza de constructie si economisirea timpului consumat pentru repararea acestora.

Coordonarea modelelor BIM poate fi realizata cu ajutorul Navisworks Manage disponibil in cadrul subscriptiei AEC Collection sau utilizand modulul Model Coordination disponibil odata cu subscriptia Autodesk Collaborate Pro.

autodesk revit badge 256 NVS KXN 005 autodesk bim collaborate pro small badges 1282x

Solicitare oferta produse Autodesk AEC

Introduceti solicitarea Dumneavoastra sau sunati la 0737015552.
In scurt timp veti primi oferta completa pentru produsele dorite, urmand sa fiti contactat de colegii nostri pentru detalii.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Va rugam alegeti cel putin o optiune
Invalid Input
Verificare antispam
Refresh Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii ofertelor de produse si servicii. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile