terasamente tilosTilos ofera metode de planificare, monitorizare si control a miscarilor de pamant aferente executiei terasamentelor pentru proiectele de constructie a drumurilor, avand la dispozitie datele rezultate din calculul terasamentelor.

 

 

 

Datele ce urmeaza a fi importate in Tilos se vor centraliza intr-un tabel Excel cufree webinars 200 urmatoarele campuri:

  • Pozitia kilometrica
  • Cota terenului in punctul respectiv
  • Cota de proiect in punctul respectiv
  • Cantitatea de sapatura intre doua pozitii kilometrice succesive
  • Cantitatea de umplutura intre doua pozitii kilometrice succesive

Ca un prim pas, acest tabel se va importa in Tilos. Algoritmul de import este flexibil si permite importul a 10 campuri personalizate pentru diferite tipuri de cantitati, care pot fi mapate in coloane ce respecta ordinea si corespondenta dorita.

PLTT001

Pentru a obtine o diagrama timp – distanta cat mai elocventa, poate fi adaugat axei distanta un plan reprezentand geometria site-ului (sau profilul longitudinal al drumului). Acesta poate fi creat in Tilos cu ajutorul bibliotecii de simboluri sau importat ca fisier grafic dintr-un program CAD.

Folosind datele importate, Tilos va genera o diagrama a elevatiilor pentru terenul natural si pentru drum in care portiunile de drum in rambleu si cele in debleu sunt puse in evidenta impreuna cu o histograma a cantitatilor de pamant:

terasamente02

Planificarea lucrarilor de terasamente se realizeaza cu ajutorul a doua activitati: executie a sapaturilor si executie a umpluturilor.

Activitatea de executie a umpluturilor este definita ca activitate de tip hammock, cu rolul de a monitoriza operatiile de sapaturi, preluand cantitatea de pamant excavata, iar durata celor doua activitati este sincronizata.

Pentru fiecare activitate cantitatea determina efortul, iar randamentul este exprimat ca unitati lucrate in unitatea de timp.

Durata unei activitati este calculata ca fiind raportul Cantitate/Randament.

Cantitatea poate fi introdusa direct de utilizator sau poate fi calculata de program in baza unor parametri de site sau cu ajutorul altor activitati.

In cazul lucrarilor de terasamente se poate lega cantitatea de profilul sectoarelor de drum, iar Tilos va face aceste calcule automat, luand in considerare locatia de start si cea de finalizare a activitatii si profilul cantitatilor pe sectoarele dintre aceste doua valori.

terasamente03

Daca activitatea este mutata sau distanta pe care se desfasoara este modificata, cantitatea si durata vor fi recalculate corespunzator.

Randamentul poate fi precizat de utilizator sau poate fi determinat de resursele alocate. In cazul sapaturilor, resursa determinanta este excavatorul, iar functie de randamentul acestuia Tilos poate calcula numarul de autobasculante necesare pentru transportul pamantului sapat catre locatia rambleelor.

In Tilos, pentru fiecare activitate se pot aloca una sau mai multe resurse si costurile aferente. Resursele pot fi permanente (resurse umane si masini), consumabile sau de tip compus - o colectie de resurse permanente si consumabile – de exemplu: un excavator cu operator si consum de combustibil, constituie o resursa de tip compus.

Cea mai importanta diagrama pentru resursele permanente este graficul de utilizare a resurselor, care permite planificatorului sa puna in evidenta numarul de resurse necesare:
terasamente04

Solicitare clarificari si comentarii

Introduceti solicitarea Dumneavoastra.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii clarificărilor solicitate și a comentariilori. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

 

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile