autodesk revit badge 256 0Pana la versiunea Revit 2024, proiectantii de instalatii electrice se bazau doar pe modelare si erau obligati sa astepte pana cand layout-ul exista in Revit ca sa poata sa-si inceapa proiectul.

Fara a avea caracteristicile echipamentelor si ale corpurilor de iluminat, ale altor consumatori, nu exista un motiv pentru ca proiectantul de instalatii electrice sa foloseasca Revit in fazele incipiente ale proiectului sau in faza de ofertare. Versiunea actuala si-a propus sa schimbe acest lucru.

Cei mai multi ingineri lucreaza cu rate de consum. Scopul a fost de a aduce aceasta metodologie in Revit.

In versiunea actuala Revit, apare in menu optiunea “Electrical Analysis” cu functii pentru configurarea ariilor electrice de tip incarcare.

R MEP 2024 001

Spre exemplu, fara a avea in model toate corpurile de iluminat, se poate considera o zona cu necesarul corespunzator, la fel pt echipamente HVAC si alti consumatori. Poate fi creata o arie de consum similara cu spatiile create pentru HVAC.

R MEP 2024 002

In System Browser se vor regasi sistemele electrice analitice. Pot fi create surse de putere analitice, echipamente analitice, care desi nu exista in model, pot fi declarate in Revit. Ulterior se realizeaza conexiunile analitice cu tablourile ce vor exista in proiect, inainte de a aduce familiile respective in model.

R MEP 2024 003

Pe masura ce arhitectura proiectului de electrice este declarata, exista capabilitatea de a identifica zonele de consum electric.

Este suficient sa fie asociata aria de consum electric cu camerele ce vor contine diferite categorii de consumatori si vor fi legate la un tablou.

Astfel se obtin incarcarile globale pentru viitoarea instalatie, iar in locul spreadsheet-urilor Excel folosite in mod uzual, se utilizeaza Revit.

Revit permite crearea de liste cu informatia analitica si un inventar al consumatorilor ce vor fi legati la fiecare tablou electric si la tabloul general.

R MEP 2024 004

Consecutiv proiectantul poate dimensiona tablourile si de asemenea traseele viitoarelor paturi de cabluri.

Analiza se poate realiza atat pe modele arhitecturale Revit cat si pe modele in format DWG sau PDF.

CITESTE MAI MULT.........

autodesk revit badge 256 0

 

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile