simplebim 350Orice fisier IFC contine informatii confidentiale salvate implicit la exportul dintr-o aplicatie BIM. 

Acestea se regasesc mai ales in containerul “Model Information” si contin minim: numele utilizatorului si numele calculatorului de pe care s-a generat fisierul IFC, numele firmei, al clientului, numele proiectului, aplicatia cu care s-a lucrat si versiunea ei, data si ora la care s-a generat fisierul. Informatii sensibile se pot regasi si in alte locatii, ca de exemplu in proprietatile custom ale obiectelor.

Simplebim AN 001

In situatii precum licitatii, concursuri, proiecte guvernamentale, proiecte militare cu informatii clasificate la un anumit nivel de securitate sau pentru a respecta legislatia GDPR in vigoare, informatiile sensibile incluse in mod involuntar in fisiere IFC pot fi depistate si sterse inainte de a partaja fisierele cu terti.

Depistarea si stergerea datelor BIM confidentiale (precum si a altor infomatii) dintr-un fisier IFC se face cu ajutorul unei aplicatii care poate scrie si salva modificari direct in fisier.

Aplicatia Simplebim de la Datacubist, permite vizualizarea oricaror proprietati si informatii continute in fisiere IFC dar si modificarea lor in diverse scopuri.

La deschiderea containerului Model Information astfel de date devin vizibile. Ele pot fi sterse manual sau suprascrise cu un alt text nesemnificativ.

O alta metoda mai rapida este utilizarea functiei Anonymizer care va suprascrie automat continutul campurilor confidentiale din Model information (author, name, organization, originating system, time stamp, etc) cu siruri de caractere random.

 

CITESTE BUTTON BIG

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile