autodesk navisworks manage badge 256Estimari de cost, masuratori si cantitati de lucrari in proiecte de constructii cu Autodesk Navisworks Quantification

Modulul Quantification inclus in Autodesk Navisworks Manage poate fi utilizat pentru a crea estimari de cost in proiecte de constructii, in baza modelelor BIM provenite din diverse aplicatii capabile de export IFC sau in baza modelelor 2D exportate in format DWF.

Quantification poate numara si masura cantitati de lucrari pentru lucrari de infrastructura (drumuri, canalizari, lucrari de terasamente), arhitectura (pereti, usi, ferestre), structuri de beton sau metalice, instalatii MEP sau alte instalatii tehnologice.

Masuratorile disponibile pentru obiectele de constructie sunt : lungime, latime, grosime, inaltime, perimetru, arie, volum, greutate si numarul de obiecte.

Masuratorile se fac folosind unul din cataloagele de obiecte disponibile odata cu aplicatia. Acestea pot fi completate si modificate de utilizator functie de necesitati.

In catalog, obiectele (Items) sunt grupate pe categorii de lucrari intr-o structura ierarhica de tip WBS (work breakdown structure) si au proprietati care de regula corespund cu proprietatile ifc ale obiectelor din model ce vor masurate. Proprietatile obiectelor din catalog pot fi editate oricand de utilizator si modificate sa corespunda cu cerintele.

Este permisa si adaugarea de formule de calcul.

NVS KXN 001

Practic aplicatia citeste valoarea unei proprietati atasata de un obiect geometric din model si o aloca corespondentului din catalog.

NVS KXN 002

Este important ca fisierele originale ale modelului sa fie exportate in format IFC sau DWF cu proprietatile obiectelor 3D intacte iar geometria sa pastreze atributul GUID (Globally Unique Identifier).

Quantification ofera utilizatorului trei metode de lucru: model takeoff, virtual takeoff si 2D takeoff.

Model takeoff – se realizeaza simplu prin selectia din model a obiectelor de masurat sau din selection tree si apelarea butonului Model Takeoff >Takeoff to Selected Catalog Item.

NVS KXN 003

Obiectele vor fi inregistrate cu masuratorile corespunzatoare in Quantification Workbook.

Virtual takeoff – permite masurarea elementelor care nu au o geometrie corespunzatoare in model, sau daca elementul apare geometric in model, dar nu are proprietati ce pot fi citite de aplicatie.

2D takeoff – lucreaza pe desene 2D si pune la dispozitie un set de functii cu ajutorul carora se pot masura lungimi, perimetre, arii sau se pot numara obiecte.

Dupa finalizarea masuratorilor, intreg continutul colectat in Quantification Workbook sau doar anumite cantitati selectate de utilizator vor fi exportate in format Excel.

Modificarile aduse modelului, pot fi analizate cu ajutorul Change Analysis, care ofera comparatii intre proprietatile obiectelor din versiuni diferite ale fisierelor. Utilizatorul poate revizui modificarile si decide daca le accepta sau nu. In urma acceptarii acestora, continutul bazei de date cu masuratori va fi modificat corespunzator.

Navisworks Manage face parte din subscriptia Autodesk AEC Collection si este disponibil si ca produs separat.

NVS KXN 004 NVS KXN 005

Solicitare oferta produse Autodesk AEC

Introduceti solicitarea Dumneavoastra sau sunati la 0737015552.
In scurt timp veti primi oferta completa pentru produsele dorite, urmand sa fiti contactat de colegii nostri pentru detalii.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Va rugam alegeti cel putin o optiune
Invalid Input
Verificare antispam
Refresh Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii ofertelor de produse si servicii. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile