petrol_gaze

Proiectele de executie a conductelor de transport hidrocarburi constau in activitati cu grad mare de repetitivitate si presupun echipe de lucratori care se deplaseaza de-a lungul traseului conductei, mentinand permanent o rezerva de distanta intre echipe. Pentru un astfel de proiect planificatorul trebuie sa aiba in vedere impactul asupra productivitatii exercitat de factorii de mediu, clima, restrictii de acces de-a lungul traseului stabilt pentru conducta, etc..

Utilizarea diagramei timp-distanta (linia de echilibru) este cea mai sigura si precisa modalitate de a evalua corect un proiect de de infrastructura ca timpi si costuri. Este extrem de utila utilizarea acestui grafic mai ales in faza de executie. Se evita astfel pierderi semnificative financiare si de timpi.

Utilizarea Tilos si a diagramelor timp-distanta ofera posibilitatea de a integra in plan detalii importate din sisteme CAD precum elevatii, topografia site-ului, puncte speciale unde se executa traversari, lucrari de arta, dimensiunea si tipul conductei, restrictii de mediu sau sezon, alte date privind terenul traversat de conducta. Aceste informatii sunt adaugate planului Tilos de-a lungul axei distanta pe care este reprezentat traseul conductei.

petrol_gaze01

In situatia in care coordonatele GPS sunt disponibile, traseul conductei poate fi desenat pe o harta si fotografia adaugata planului Tilos. Pot fi reprezentate locatiile traversarilor, drumuri de acces, depozite si alte elemente importante ale traseului.

Fiecare activitate este definita de coordonatele (timp, locatie) corespunzatoare punctului de start si respectiv celui de finalizare a activitatii. Linia care uneste cele doua puncte reprezinta o activitate si descrie locatia in care se afla o echipa de lucru in fiecare moment precum si productivitatea echipei.

petrol_gaze03

Punctul de start sau finalizare al oricarei activitati poate fi oricand modificat iar Tilos va recalcula automat productivitatea echipei respective.

Pot fi de asemenea folosite pentru activitati si profile de productivitati, corespunzatoare diferitelor segmente din traseul conductei.

petrol_gaze45

Intrucat Tilos permite desenarea activitatilor pe layere ce pot fi ascunse sau vizibile,se pot crea layere diferite pentru fiecare echipa si grupa activitatile fiecarei echipe pe un layer ceea ce permite afisarea selectiva a activitatilor desfasurate de o echipa sau alta.

petrol_gaze05

Rapoartele de progres zilnice inregistrate de regula in format tabelar pot fi importate in Tilos si permit monitorizarea locatiei si a datei la care lucrarile au fost executate, oferind detalii despre intarzieri sau blocaje in derularea activitatilor.

petrol_gaze06

O foarte buna metoda de supraveghere a progresului se poate obtine folosind graficele Gantt bazate pe distanta, care afiseaza bare de-a lungul axei distanta. Grupand activitatile in functie de echipa care le executa si filtrand dupa portiunile finalizate se poate observa ce a executat fiecare echipa:

petrol_gaze07

Tilos ofera o privire de ansamblu asupra proiectelor, prin punerea in evidenta a principalelor activitati, constrangeri si a modului de utilizare a resurselor .

Project managerul poate beneficia de un plan detaliat cu informatii despre activitati si metode de constructie, inclusiv deplasari in teren si restrictii de acces, relatii de dependenta intre activitati si detalii topografice. Sub-proiectele pot fi detaliate pentru diversi sub-contractori sau specialisti.

Modificarile operate asupra planurilor sunt vizibile si usor de implementat.

BAKU-TBILISI-CEYHAN P.L. PROJECT

Exemplu de plan creat in Tilos reprezentand o portiune de 280km din traseul conductei BTC. Pentru informatii despre proiect: http://en.wikipedia.org/wiki/Baku-Tbilisi-Ceyhan pipeline.

In acest exemplu, axa distantei este verticala, iar axa timpului orizontala. Fiecare segment al axei distanta este conectat cu desene relevante, elevatii si puncte speciale ale traseului.

petrol_gaze08

Solicitare clarificari si comentarii

Introduceti solicitarea Dumneavoastra.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii clarificărilor solicitate și a comentariilori. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile