tilos meteoDatorita functiei de calcul aferenta activitatilor, Tilos permite o descriere precisa a operatiilor tehnologice caracteristice lucrarilor de executie in infrastructura. Folosind parametri simpli precum randament, cantitati de lucrari si durata pot fi efectuate calcule de ordin general legate de activitati. Dar pentru a aprecia corect conditiile de lucru reale, Tilos introduce profile cu parametrii suplimentari ce descriu cu precizie modul in care cantitatile si randamentul variaza pe diferite portiuni ale distantei pe care se desfasoara o activitate.

Unul dintre acesti parametrii se refera la impactul conditiilor meteo asupra randamentului unei activitati si a datei de finalizare.

O activitate poate fi planificata sa se desfasoare cu un randament presupus constant pe toata distanta, fara a tine cont de modificarea anotimpului in care se lucreaza. In exemplul ales, se executa sapaturi pe o distanta de 2 km, cu randament de 500 m3/zi, cantitatea de excavat calculata fiind de 51.000 m3.

TILOS_meteo01

Intrucat lucrarile sunt planificate sa se desfasoare intre 1 septembrie si 1 aprilie, traversand si perioada de iarna, pentru a cunoaste impactul modificarilor de anotimp asupra randamentului si a datei de finalizare, se introduc suplimentar in calcul si date legate de conditiile meteo. In diagrama timp-distanta perioada de iarna este hasurata intre 15 noiembrie si 15 martie.

TILOS_meteo02

Tilos va pune in evidenta reducerea drastica a randamentului in perioada cuprinsa intre lunile noiembrie si martie si consecutiv, devansarea termenului de finalizare cu 65 de zile, in conditiile in care se folosesc aceleasi resurse cu aceleasi costuri.

Programul ofera solutii de recuperare a termenelor, indicand cu ce randament ar trebui lucrat pe fiecare sector in perioadele cu conditii meteo favorabile, pentru a putea mentine data de finalizare a activitatii:

TILOS_meteo03

Odata cu solutia recomandata, Tilos poate determina ce resurse suplimentare sunt necesare si ce costuri sunt implicate pentru recuperarea activitatii.

Solicitare clarificari si comentarii

Introduceti solicitarea Dumneavoastra.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii clarificărilor solicitate și a comentariilori. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile