autodesk revit badge 256Inca din fazele conceptuale ale unui proiect de constructii se pot estima cantitatile de material necesare finisajelor interioare, inainte de a defini in detaliu structura peretilor, planseelor sau a plafoanelor.

Este suficienta definirea camerelor dintr-o cladire si destinatia acestora pentru a utiliza algoritmul de calcul Roombook si a obtine in mod automat ariile suprafetelor corelate cu peretii, pardoselile si plafoanele detectate.

Astfel, se vor detecta doar suprafetele vizibile ale elementelor de constructie, iar golurile din pereti, plansee sau plafoane, intersectiile peretilor, grinzile si suprapunerile sunt recunoscute si excluse din calcul.

Materialele necesare finisajelor sunt definite de utilizator corespunzator fiecarui tip de camera in acord cu destinatia acestora (birouri, holuri de acces, bai, bucatarii, etc).

Revit FI 001

Pentru fiecare tip de suprafata al unei camere se alege materialul corespunzator (tencuiala, vopsea, parchet, mocheta, placi ceramice, iar pentru circumferinta camerei se alege tipul de plinta utilizata daca este cazul).

In etapa urmatoare este generata o lista completa in care sunt precizate numele si numarul camerei, nivelul la care se afla si o coloana in care se alege modelul de finisaj definit anterior corespunzator destinatiei.

In cazul exceptiilor sau al situatiilor speciale se poate interveni manual pentru a modifica materialul.

Revit FI 002

Cantitatile sunt ulterior calculate automat pentru toata cladirea. Rezultatele pot fi vizualizate si verificate la nivelul fiecarei camere, inclusiv detaliat pentru fiecare tip de suprafata (pereti, pardoseli, tavane) sau totalizate.

Revit FI 003

In final rezultatele sunt exportate intr-un fisier Excel ce va contine detalii separate pentru suprafetele peretilor (inclusiv suprafata vitrata pe fiecare camera), suprafete pardoseli, suprafete tavane, circumferinte de camera, piese de mobilier cu optiunea de a include imagini vizuale ale acestora.

Aceleasi date pot fi exportate catre liste de cantitati specifice Revit sau in format DWF.

Cu ajutorul algoritmilor Roombook se pot face estimari rapide de cantitati necesare si preturi ale finisajelor interioare in orice etapa a unui proiect de constructii.

Extensia Roombook face parte din suita Quantification Tools si este disponibila utilizatorilor in baza subscriptiei Autodesk Revit sau AEC Collection.

autodesk revit badge 256 NVS KXN 005

Solicitare oferta produse Autodesk AEC

Introduceti solicitarea Dumneavoastra sau sunati la 0737015552.
In scurt timp veti primi oferta completa pentru produsele dorite, urmand sa fiti contactat de colegii nostri pentru detalii.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Va rugam alegeti cel putin o optiune
Invalid Input
Verificare antispam
Refresh Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii ofertelor de produse si servicii. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile