Simplebim 0 tNecesitatea de a edita fisierele IFC apare din cauza dimensiunilor mari pe care acestea le au, pentru ca se dovedesc a fi greu de manevrat si in multe cazuri lipsite de o structura coerenta.

Informatiile BIM cuprinse in fisiere IFC provin din multiple surse si sunt produse de specialitati diferite, cu aplicatii diferite si moduri diferite de abordare a unui proiect. Adesea contin informatii redundante, nu contin ceea ce ar fi fost util cu adevarat si aduc haos in proiectele de constructii cu nivel ridicat de complexitate.

Pentru a fi utilizabil, un fisier BIM (IFC) trebuie organizat pe o structura logica si simpla, curatat de informatia parazitara si inutila scopului propus si eventual adaugate in el informatiile considerate necesare.

 

Desi exista convingerea ca nu pot fi editate, exista aplicatii cu care orice IFC poate fi editat cu success.

Simplebim este o astfel de aplicatie, dedicata prelucrarii fisierelor BIM pentru a obtine din ele cat mai mult posibil.

Folosind Simplebim se pot sterge dintr-un fisier IFC obiectele care nu sunt utile scopului imediat (de exemplu mobilier, detalii decorative, etc), se pot depista si elimina obiectele duplicate, simplifica reprezentarea celor cu geometrie inutil de complexa sau prea detaliata, totul in scopul de a reduce dimensiunea fisierului si de a-l face usor de manevrat.

Pentru a pune in evidenta structura proiectului, obiectele pot fi clasificate si grupate pe criterii logice (etaje, destinatia spatiului, pe subcontractori care executa diferite parti din proiect, etc ) colorate astfel incat sa fie visual inteligibile si usor de urmarit.

simplebim 2 001

Un fisier IFC care aduna la un loc arhitectura, structura si obiectele MEP poate fi spart in fisiere IFC separate mai mici si mai usor de folosit.

Simplebim ofera acces la informatiile fiecarui obiect sau tip de obiecte, astfel lungimea, aria laterala, volumul, masa pot fi citite individual sau la nivel de grup, ceea ce conduce la posibilitatea de a extrage cantitati si masuratori utile in procesul de ofertare. Simplebim poate exporta liste de cantitati in Excel.

Atunci cand o anumita informatie lipseste, poate fi creata si atasata obiectelor (de exemplu pret unitar, etc) in format tabelar, intr-un fisier Excel usor de importat.

simplebim 2 002

Capacitatea de a crea obiecte derivate din obiectele existente conduce la utilizarea Simplebim in generarea si calcularea cofrajelor necesare lucrarilor de betonare, deoarece cofrajele nu sunt obiecte reprezentate in model.

Nu in ultimul rand, Simplebim poate asambla mai multe fisiere IFC intr-unul singur atunci cand este necesar. Practic un proiect poate fi spart in sub-proiecte mai mici, usor de gestionat iar ulterior asamblat la loc pentru a fi transmis catre alti contractori implicati in proiect.

Datorita modului simplu si intuitiv de lucru, Simplebim este o aplicatie utila oricarui profesionist din industria constructiilor, nu necesita nici un fel de abilitati CAD pentru a lucra cu fisiere BIM si se adreseaza atat proiectantilor cat si celor implicati in executie, ofertare sau project management.

Pentru orice companie care adopta tehnologia BIM, Simplebim este o necesitate.

Pentru orice project manager care vine in contact cu informatii BIM, Simplebim este cheia catre proiecte structurate, normalizate si abordabile.

Citeste mai mult: https://www.cadexpert.eu/produse/aec/simplebim/1114-simplebim

CADexpert NET SRL este Partener official Simplebim pentru Europa de Est.

Pentru clientilor nostril oferim si cursuri de instruire in utilizarea Simplebim.

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile