Autodesk Navisworks se adreseaza pentru prima data nu numai proiectantilor dar si celor ce se ocupa de intocmirea listelor de cantitati de materiale, a devizelor si evaluari de costuri pentru proiectele de constructii, prin introducerea modulului Quantification.

 

Procesul de estimare a necesarului de materiale, cantitati de lucrari se bazeaza in cele mai multe cazuri pe calcule efectuate manual si necesita timp si efort considerabil, fiind predispus la acumularea de erori si lipsa de acuratete mai ales atunci cand in proiectul de baza apar multiple modificari.

Navisworks Quantification permite evaluarea unei constructii in baza modelului 3D al acesteia, concept ce se extinde si devine un mod de lucru consacrat in industria constructiilor oferind rezultate de mare acuratete, obtinute intr-un interval de timp scurt cu regenerarea automata a listelor de cantitati ori de cate ori intervin modificari in proiect.

Navisworks Quantification are la baza un catalog (fisier tip baza de date) in care sunt clasificate si organizate elementele de constructie ale proiectului – Items - ce vor fi evaluate din punct de vedere al cantitatilor (fundatii, plansee, stalpi, grinzi, pereti, usi, ferestre, etc) si resursele materiale – Resources - necesare construirii acestora (beton, otel, lemn, mortar, caramizi, etc).

In catalog, elementele de constructie sunt organizate si grupate pe categorii de lucrari si au asociate coduri corespunzatoare structurii WBS a proiectului. Pentru fiecare tip de element sunt definite proprietati si formule de calcul al cantitatilor:

Resursele materiale sunt de asemenea organizate pe categorii si codificate conform cu structura RBS de proiect:

Evaluarile se realizeaza prin asocierea in Quantification Workbook a elementelor de constructie (seturi de selectie in functie de categoria de lucrari corespunzatoare) cu materialele necesare construirii lor:

Navisworks tine evidenta elementelor care au fost evaluate astfel incat nu sunt posibile evaluari multiple pentru aceleasi elemente.

In situatia in care apar modificari in proiectul de baza, modelul 3D al acestuia este re-importat si cu ajutorul functiei Change Analysis sunt aduse in atentia utilizatorului elementele modificate, nou create sau cele sterse astfel incat acestea sa poate fi re-evaluate corespunzator:

Rezultatul final al procesului de evaluare al intregului proiect se obtine cu ajutorul functiei de export in format Excel al intregului workbook:

Fisierul obtinut este lista cantitatilor de materiale organizata pe categorii de lucrari conform cu structura WBS:

Autodesk Navisworks este inclus in .

.

Solicitare clarificari si comentarii

Introduceti solicitarea Dumneavoastra.
Va rugam sa introduceti numele si prenumele Dumneavoastra.
Invalid email address.
introducere incorecta
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Nota Confidentialitate:

Completand acest formular va dati acordul pentru a fi contactati in scopul discutarii clarificărilor solicitate și a comentariilori. Datele Dvs. personale incluse in acest formular vor fi prelucrate doar in scopul pentru care au fost solicitate. Cititi "Politica de Confidentialitate"

Cine suntem:

CADexpert NET este o companie romaneasca privata cu capital integral romanesc.
Competenta de baza a companiei este expertiza in solutiile CAD, BIM, Vizualizare si de Project Management specializat, pe care specialistii nostri le testeaza si implementeaza de peste 25 de ani in diverse domenii industriale si civile.
Oferim clientilor nostri solutii CAD 2D/3D, BIM, Vizualizare si de Project Management personalizate, indiferent de complexitate - licentiere software si servicii conexe – testate si adaptate fiecarui domeniu de activitate.
Solutiile oferite de noi respecta intotdeauna principiul eficientei economice, sunt concepute sa evite risipa resurselor financiare si au in vedere profitabilitatea in timp cat mai scurt pentru clienti. Prin munca noastra intelegem sa devenim parteneri si sa ne asociem cu clientul in asumarea responsabilitatilor lui.
Ne diferentiem prin promptitudinea, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite: consultanta, suport si instruire personalizata.
Suntem orientati pe rezultate si consideram ca avem obligatia sa ne tratam corect si responsabil toti partenerii si clientii si sa actionam in scopul beneficiului comun, intrucat avem convingerea ca doar succesul obtinut in echipa dureaza in timp.

Contact Us

+40 311 050360

office@cadexpert.eu

+40 737 015552

www.cadexpert.eu

www.cadconsulting.eu

CADexpert NET

Termeni si conditii

Abonare newsletter

Sunt de acord cu Termenii și condițiile